سلام . با يکي ديگر از مجموعه مقالات آموزش راه اندازي VOIP به کمک مرکز تلفن Issabel در خدمت شما عزيزان هستيم . در اين قسمت از مجموعه بلاگ آموزشي Figika ميخواهيم به بررسي يکي از سناريوهاي کاربردي دنياي VOIP يعني برقراري ارتباط بين دو سرور ايزابل بپردازيم . با ما همراه باشيد .
شايد اولين سوالي که براي شما مطرح شود اين باشد که اصلا چرا بايد بين دو مرکز تلفن VOIP ايزابل ارتباط برقرار کنيم و اين ارتباط چه فوايدي دارد ؟ همانطور که ميدانيد يکي از مهمترين قابليتهايي که راه اندازي VOIP در اختيار ما قرار ميدهد قابليت توسعه دادن مرکز تلفن و کاهش هزينههاي سازمان ميباشد . به عنوان مثال سازماني را در نظر بگيريد که از يک دفتر مرکزي و چند شعبه در نقاط مختلف جغرافيايي تشکيل شده است و روند کاري سازمان به گونهاي است که کارمندان شعب در طول روز زمان زيادي را صرف برقراري تماس با دفتر مرکز خود ميکنند . طبيعتا اگر در چنين سازماني تماسهاي بين شعب از بستر زيرساختي VOIP شرکت برقرار شود هزينههاي تلفني شرکت به شدت کاهش پيدا کرده و اين شرکت ميتواند ار ويژگيهاي سيستم تلفني VOIP خود در تماسهاي بين شعب نيز استفاده کند . يا مثالي را در نظر بگيريد که تعداد داخليهاي سازمان بسيار زياد بوده و شرکت مجبور ميشود از دو يا چند مرکز تلفن درون سازمان خود استفاده کند .
بنابراين با توجه به مثالهايي که مطرح شد متوجه شديم که برقراري ارتباط بين دو سرور ايزابل ميتواند يکي از مهمترين سناريوهايي باشد که ممکن است در پروژههاي خود با آن رو به رو شويد . اما اين کار به چه صورت انجام ميشود ؟
براي درک بهتر اين موضوع به سناريوي ذيل توجه کنيد . همانطور که ميبينيد در اين سناريو ما دو مرکز تلفن A و B را داريم که هر کدام از اين دو سرور داخليهاي مختص خود را دارند . داخليهاي سرور A همه سه رقمي بوده و با عدد 2 آغاز ميشوند و داخليهاي سرور B همه سه رقمي بوده و با عدد 3 آغاز ميشوند .
هدف از برقراري ارتباط بين اين دو سرور اين است که داخليهاي هر سمت بتوانند به سادگي با تلفنهاي همکار خود در شعبهي مقابل تماس برقرار کنند .
?
کار را با تنظيمات سرور A آغاز ميکنيم . در قدم اول بايد يک Trunk ايجاد کنيم و اطلاعات طرف مقابل را در تنظيمات آن وارد کنيم . و در قدم بعد ، در بخش تنظيمات مسيرهاي خروجي يا Outbound Route تعيين کنيم که هر کس شمارهاي با الگوي 3XX را شماره گيري کرد براي برقراري ارتباط از ترانکي که ساختيم استفاده شود . ( تنظيمات بخش Trunk و Outbound Route در مقالات قبلي آموزش راه اندازي ويپ با ايزابل مورد بررسي قرار گرفته است . )
?
?
در مرحلهي بعدي بايد همان تنظيمات را براي سرور دوم نيز انجام دهيم . يعني يک ترانک به سمت سرور A ساخته و سپس يک مسير خروجي ايجاد کنيم و تعيين کنيم که هر کس شمارهاي با الگوي 2XX را شماره گيري کرد تماس وي از طريق ترانکي که ساختيم برقرار شود .
?
?
اگر تنظيمات را به درستي انجام داده باشيد بايد تلفنهاي شعب بتوانند با داخليهاي شعبهي مقابل خود ارتباط برقرار کنند .
نکته : يکي از راههاي برقراري ارتباط بين شعب اين است که به جاي استفاده از دو سرور ، از يک سرور استفاده کنيم و تمامي داخليهاي شعبهي ديگر را روي سرور مرکزي سازمان رجيستر کنيم . اين کار به دليل پهناي باند زيادي که مصرف ميکند ممکن Figika است باعث ايجاد مشکلات و ناپايداريهايي در سيستم تلفني سازمان شود . علاوه بر اين توجه کنيد که در چنين سناريويي تامين امنيت شبکه و سيستم تلفني سازمان بسيار مهم و ضروري ميباشد .
مطالب مرتبط با اين مقاله آموزشي در همين نقطه به پايان ميرسد . در قسمت بعدي مقالات آموزش پياده سازي VOIP با ايزابل بحث را با يکي ديگر از مباحث جذاب دنياي ويپ ادامه خواهيم داد .
درباره این سایت